CENTRUL PENTRU COMBATEREA ANTIROMÂNISMULUI
LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!!!
"PATRIOŢII" MOLDOVEI

Iată un nou model de naţionalism antiromânesc de sorginte sovietică care are ca scop unirea Moldovelor de pe ambele părţi ale Prutului într-un stat unitar "Moldova Mare". Această organizaţie parcă ruptă din filmele SF sovietice încearcă manipularea populaţiei moldoveneşti în scopul creării unei noi identităţi în locul celei româneşti, ba chiar se laudă cu noul dicţionar "român-moldovenesc" ceea ce e de-o imbecilitate extremă. Liderul acestei organizații este un oarecare Viorel Furtună, care și-a adunat în jurul său o echipă de „spălați la creier”, în frunte cu „marele voievod” - Nicolae Pascaru. Iată câteva din elucubraţiile acestor deosebit de ciudaţi indivizi:


 

Expansioniştii valahi- neam de Radu cel frumos.

Cu toţii am fost martori cum în nenumărate rînduri chipul domnitorului moldovan Ştefan cel Mare este folosit de către grupările expansioniste valahe în campaniile sale antimoldoveneşti.Mai mult de cît atît speculînd pe seama termenului de romÎn, impun ideea că toţi cei care se declară moldoveni şi vorbesc limba moldovenească fac parte dintr-un spaţiu cultural romÎnesc. Aceste activităţi discrediteaza simbolurile naţionale şi imaginea unor personalităţ istorice moldoveneşti. Adevărul de fapt este unul cu totul diferit. Este de menţionat, că termenii de romÎnia şi naţiune romÎna au fost inventate de către grecul Philippide abia în sec. XlX.

Radu cel Frumos pe afis propagandistic al unei grup[ri expansioniste valahe-colaj patriotism.md

Radu cel Frumos pe un afis propagandistic al unei grupari expansioniste valahe-colaj patriotism.md

Cît despre personalitatea marelui domnitor şi sfînt moldovan, Ştefan cel Mare, este de menţionat, că acesta nu s-a declarat niciodata romÎn şi a fost printre pilonii de bază în crearea ideii naţionale moldoveneşti.

Stefan cel Mare şi Sfînt a fost domn al Moldovei între anii 1457 și 1504, a purtat 36 de razboaie, dintre care 34 au fost victorioase, iar pentru aportul său în apărarea creştinităţii, Papa Sixtus al IV-lea l-a numit “Athleta Christi”(atletul lui Christos).

Nu vrem sa facem vre-o aluzie neserioasă sau jignitoare la adresa etnicilor valahi, dar nu putem să nu menţionăm şi faptul, că în aceiaşi perioadă istorică în Valahia este domn, cu unele întreruperi, Radu al III-lea cel Frumos,fiul lui Vlad Dracul, care a venit la domnie cu ajutor turcesc, ajutor dat de sultanul Mahomed al II-lea împotriva fratelui său vitreg, Vlad Ţepeş.

Cunoscînd lăudăroşenia înăscută a valahilor, căci “Fala şi lauda se trag din neam valah” , vorba lui Sadoveanu, fără să vrem ia naştere întrebarea- da de ce oare valahii nu folosesc chipul acestui domnitor în campaniile sale propagandistice ?

Şi aici cel mai înteresant lucru- pe lingă faptul că sub domnia lui Radu cel Frumos, valahii au fost bătuţi de rupţi de moldoveni, ultimul mai avea o problemă de ordin personal, în copilărie fusese ostatec la Poartă împreună cu fratele său Vlad şi potrivit mărturiei cronicarului grec Laonic Chalcocondyl, în captivitate a devenit iubitul lui Mehmet. Cu alte cuvinte era homosexual omul, sau folosint expresia valahă –  un poponar.

Această comparaţie înre cei doi domnitori face sa se inteleaga diferenţa de valoare şi grad de reprezentativitate a celor menţionaţi.

Şi în final, vă prezentăm imagini de la parada minorităţilor sexuale din Bucureşti, eveniment, care a devenit deja o tradiţie în capitala valahă, imagini pe care dacă le-ar vedea  “marele” domnitor valah, ar fi nespus de mîndru de descendenţii săi care îi urmează exemplul.

Respectiv, le sugerăm expansioniştilor valahi să nu atingă chipul sfîntului domnitor al moldovenilor şi să folosească în scopuri propagandistice chipul lui Radu, că îi reprezintă de minune.

Distribue

Subiecte asemanatoare :

Romînii au păduchi, iar sportul lor naţional este cerşitul – “Les Guinols de l’Info” VIDEO

Într-o emisiune umoristică ”Les Guinols de l’Info”, în care se spune despre romîni că sînt păduchioşi şi cerşetori, în timp ce capitala valahă este numită  ”coş de gunoi”. Programul a fost difuzat înaintea meciului de fotbal Franţa-Romînia, disputat pe Arena Naţională, în preliminariile Campionatului European din 2012.

Personajele din emisiunea respectivă spun că sportul naţional în Romînia este cerşitul, nu fotbalul şi îi îndeamnă pe fotbaliştii francezi să se ferească de romîni pentru că au păduchi.

Distribue

Sursa de căcat: www.patriotism.md
Doar din subiectele pe care le tratează şi limbajul denigrator îmi dau seama că sunt nişte zdrenţe comuniste!

 Orice roman autentic posteaza sursa / linkul de unde a preluat informatiile, cei care nu fac asa sunt doar niste zdrente comuniste,   17.11.2012 @ Iacobini A.