CENTRUL PENTRU COMBATEREA ANTIROMÂNISMULUI
LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!!!
RADU BANCIU
 
1. DEFĂIMĂTOR AL VALORILOR NAŢIONALE
2. DENIGRATOR AL MOLDOVENILOR
3. ATITUDINE AROGANTĂ ŞI OSTILĂ NECARACTERISTICĂ ROMÂNILOR
4. VECTOR DE PROPAGANDĂ ANTIROMÂNEASCĂ
5. ARE NEVOIE DE LOGOPEDIE DEOARECE PREZINTĂ UN DEFECT DE VORBIRE: http://psihopedagogiespeciala.ro/2013/03/corectarea-pronuntiei-defectuoase-a-sunetului-r-sunetului-r/
 
 
        Acesta a intratîn atenţia mea în momentul când a jignit studentele moldovence din Romania:
 
„În general, Moldova este exact ca țiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs-Élysées. (…) Asta este Moldova. Un țăran sau un țigan, după cum vreți, care n-a făcut altceva decât să cerșească pe lângă România de când îi știm noi. (…) Am explicat și cu toți nătărăii ăia care veneau studenți din Republica Moldova, unu’ nu reușea să treacă clasa, da? Zeci, erau bursieri pe banii statului român, primiți în brațe, toate curvele alea ale lor care rămâneau gravide în primul semestru și așa mai departe. O rușine de oameni!”
—Radu Banciu[4]
 
 
Realizatorul TV intră frecvent în atenția opiniei publice pentru comentarii controversate, făcute în cadrul emisiunilor, de natură să aducă atingere demnității unor persoane. Drept urmare, postul de televiziune „B1” a fost amendat de către Consiliul Național al Audiovizualului pentru încălcarea legislației în vigoare.

În emisiunea „Lumea lui Banciu”, difuzată de B1 la 24 decembrie 2013, Banciu l-a caracterizat pe Prim-Ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, drept un „terchea-berchea”. Mai mult, acesta a folosit un limbaj injurios și la adresa studenților moldoveni din România. Reprezentanții asociațiilor de studenți moldoveni din România au sancționat discursul denigrator al jurnalistului, deplângând prejudiciul de imagine care le este adus.[2] Aceștia au fost secondați de CNA, care a decis amendarea postului de televiziune, la care Banciu este angajat, cu suma de 10.000 lei, pentru afirmațiile cu caracter discriminator ale moderatorului, dar și pentru injuriile lansate de către invitatul său, Corneliu Vadim Tudor.[3]

 
 
 
 
 
O altă mizerie generată de acest individ este defăimarea jucătoarei noastre de tenis, Simona Halep care a fost învinsă în finala Roland Garros, nu mai are rost să comentez:
 
" Prezentatorul TV Radu Banciu ar putea fi dat în judecată pentru afirmaţiile pe care le-a făcut despre tenismena română Simona Halep. Acesta a afirmat că sportiva "este o ţărăncuţă".  "
 

Comentariile făcute de prezentatorul TV Radu Banciu pe marginea prestaţiei Simona Halep la Roland Garros au stârnit în ultimele zile numeroase critici la adresa acestuia.

Astfel, mai multe persoane şi publicaţii au făcut front comun pentru apărarea sportivei române clasate după această competiţie pe locul al treilea în topul WTA.

Recent, portalul 121. ro a arătat că Banciu ar putea fi chiar dat în judecată, citând anumite articole din Codul Civil:

Art. 72

Dreptul la deminitate

(1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.

(2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane fără consmiţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la Art. 75 din Codul Civil.

Art. 75

Limite

(1) Nu constituie o încălcare a drepturilor prevăzute în această secţiune atingerile care sunt permise de lege sau de convenţiile şi pactele internaţionale privitoare la drepturile omului la care România este parte.

(2) Exercitarea drepturilor şi libertăţilor constituţionale cu bună-credinţă şi cu respectarea pactelor şi convenţiilor internaţionale la care România este parte nu constituie o încîlcare a drepturilor prevăzute în prezenta secţiune.

Potrivit sursei citate, se pot exercita trei acţiuni în acest caz: acţiune depusă de Simona Halep pentru daune morale; acţiune colectivă pentru apărarea unui simbol public al României şi chiar o plângere penală.
 

După finala Roland Garros, Radu Banciu a făcut în timpul emisiunii pe care o moderează o serie de remarci jignitoare la adresa tenismenei române.

„Simona Halep este o ţărăncuţă, nu aţi văzut cum vorbeşte engleza? Aia, Sharapova, e o lady”, a spus acesta, adăugând că sportiva originară din Constanţa degeaba a ajuns în finală dacă a pierdut-o.

În plus, prezentatorul a afirmat că Simona Halep nu ar trebui să se simtă mândră că este româncă, în condiţiile în care 86% dintre cetăţeni nu reuşesc să facă economii de la o lună la alta.

 SURSA: http://www.gandul.info/magazin/radu-banciu-ar-putea-fi-dat-in-judecata-pentru-afirmatiile-referitoare-la-tenismena-simona-halep-12737634
 
 ALTĂ SURSĂ: http://www.mediafax.ro/cultura-media/televiziunea-b1-amendata-cu-10-000-de-lei-din-cauza-lui-radu-banciu-si-a-lui-corneliu-vadim-tudor-11892598
 
CNA a decis, luni, să amendeze televiziunea B1 TV cu 10.000 de lei, din cauza limbajului injurios folosit de Corneliu Vadim Tudor în emisiunea "Talk B1" din 29 noiembrie şi a afirmaţiilor cu caracter discriminator făcute de Radu Banciu pe 24 decembrie.
 

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de luni, mai multe emisiuni difuzate pe B1 TV în lunile noiembrie şi decembrie, în legătură cu care Consiliul a primit mai multe reclamaţii.

În urma dezbaterilor din şedinţa de luni, CNA a decis, la propunerea lui Christian Mititelu, să amendeze cu 10.000 de lei televiziunea B1 TV pentru ediţia din 29 noiembrie a emisiunii "Talk B1" şi pentru ediţia din 24 decembrie a emisiunii "Lumea lui Banciu".

În emisiunea "Talk B1" a fost invitat Corneliu Vadim Tudor, titlul programului fiind "Corneliu Vadim Tudor, urmărit penal; Urmărirea penală după plângerea Angelei Bălan".

În respectiva emisiune, Corneliu Vadim Tudor a folosit un limbaj injurios la adresa fostului membru al PRM Angela Bălan.

Pe de altă parte, în emisiunea "Lumea lui Banciu" analizată, realizatorul Radu Banciu a vorbit despre premierul moldovean Iurie Leancă, spunând despre acesta că este "un terchea-berchea". De asemenea, Radu Banciu a afirmat: "În general, Moldova este exact ca ţiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs-Élysées (...) Asta este Moldova. Un ţăran sau un ţigan, după cum vreţi, care n-a făcut altceva decât să cerşească pe lângă România de când îi ştim noi".

El a vorbit şi despre tinerii moldoveni veniţi la studii în România, folosind, de asemenea, un limbaj injurios.

Întrebat de ce a fost chemat Corneliu Vadim Tudor în emisiunea "Talk B1", Rareş Aniţa, reprezentantul B1 TV, a spus că subiectul discutat era unul de actualitate.

În ceea ce priveşte emisiunea "Lumea lui Banciu", Rareş Aniţa a spus că în acest program Radu Banciu a exprimat opinii. "Au fost câteva tuşe de limbaj, dar această emisiune s-a înscris în zona opiniei, a libertăţii de exprimare", a spus Rareş Anita.

Membrul CNA Christian Mititelu a spus, însă, că i se pare inadmisibil modul în care Radu Banciu s-a exprimat în legătură cu poporul din Republica Moldova.

Mititelu a propus amendarea B1 TV cu 10.000 de lei, pentru încălcarea articolului 40, alineatele 2 şi 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual (2 - Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile. 3 - Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă) şi a articolului 47, alineatul 2 din Cod, potrivit căruia "Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie".

"Pentru" aplicarea amenzii de 10.000 de lei au votat Christian Mititelu, Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu, iar "împotrivă" au fost Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat şi Radu Călin Cristea.

 REZULTATUL MUNCII ACESTUI IMBECIL:
 
SURSA: http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-16421085-protest-impotriva-lui-radu-banciu-programat-pentru-joi-seara-fata-sediului-b1.htm
 
UPDATE VIDEO Protest impotriva lui Radu Banciu, joi seara, in fata sediului B1 TV​
de V.O.     HotNews.ro
Joi, 16 ianuarie 2014, 16:44 Economie | Media & Publicitate
 
Cateva zeci de tineri au protestat joi, la apelul unei asociatii moldoveano-romana, de la ora 20.00, in fata sediului B1, din cauza comentariilor jignitoare facute de realizatorul Radu Banciu la adresa moldovenilor si a premierului de la Chisinau, in decembrie.

Protestatarii, in cea mai mare parte tineri, au scandat "Traiasca, traiasca, traiasca si-nfloreasca, Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca" si purtau afise pe care scria "Terchea berchea" sau "O mizerie de om".Potrivit Reportervirtual.ro, Banciu isi reia, luni seara, emisiunea de la B1 TV pe fondul unor "tensiuni starnite de realizator prin jignirile pe care le-a adus basarabenilor din Romania intr-o emisiune anterioara".

Organizatia Actiunea 2012, care se prezinta drept o coalitie de ONG-uri si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania, a facut apel la un protest in fata sediului B1 TV.

Postul B1 TV a primit, de altfel, o amenda de 10.000 de lei de la CNA inclusiv pentru emisiunea din 24 decembrie realizata de Radu Banciu, in care acesta l-a calificat pe premierul moldovean "un terchea-berchea" si a afirmat, intre altele, ca "in general, Moldova este exact ca tiganul roman care sta cu mana intinsa pe Champs-Elysees".

Comentariile lui Banciu au starnit numeroase reactii negative in randul cetatenilor din Republica Moldova si, intre altele, pagina dedicata lui pe Wikipedia a fost, temporar, modificata, in prezent fiind blocata posibilitatea ca ea sa poata fi modificata din nou de utilizatori noi sau anonimi.
 
 
CONCLUZIE: EVITAŢI SĂ VĂ MAI UITAŢI LA B1TV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Radu Banciu
Născut 16 martie 1970 (44 de ani)
Târgu Mureș
Emisiune Lumea lui Banciu
Postul tv B1
Slotul orar 23:00
Foste emisiuni Razii de Noapte (2011), Pe Bune(2010)

 Site

http://radubanciu.ro/
 Orice roman autentic posteaza sursa / linkul de unde a preluat informatiile, cei care nu fac asa sunt doar niste zdrente comuniste,   17.11.2012 @ Iacobini A.